Karácsonyi MUST HAVE

Karácsonyi MUST HAVE

Karácsonyi MUST HAVE

Közeleg az ünnep, de ki sem látszol a munkából, nincs időd/ kedved vásárolni, és úgy érzed, hogy idén a karácsonyi hangulat elkerül? Adunk pár tippet, hogy a Te lelkedet is bearanyozza az ünnepien telt barokk angyalkák harsonajátéka, és a szívedet bevilágítsa Rudolf akut hideg-allergiától vörösen izzó orrocskája.

3+5 karácsonyi hangulatébresztő

 

Zserbó

nosalty_meggyes-makos_zserbo.jpgNem száraz bolti beigli, amivel ha tartkón baszol valakit, menten holtan esik össze. Hanem finom, omlós, illatos, meggylekváros, diós zserbó, ami úszik a csokoládéöntétben. Amibe szívesen befészkelnéd magad, összekuporodnál, és békésen szenderegnél a belsejében egy hideg éjszakán.

Karácsonyi dal

 

Mármint, Neked karácsonyi. Nem feltétlenül az All I want for Xmas, a Last Christmas, vagy a Silent Night (bár éppen ezek is lehetnek), hanem az, ami számodra békét, boldogságot sugall, ami a családi szeretet idézni. Az én karácsonyi dalom például a Blood Sugar Sex Magik a Red Hot Chili Pepperstől, ugyanis közel 20 éve ezzel a lemezzel lepett meg apukám karácsonykor. Mindenkinek megvannak a saját slágerei, amelyekhez kedves emléket kapcsol, és ami egy vaníliaillatú, puha világba repíti.

Karácsonyi film

 

Szavazzunk! Személyes kedvencem a Love actually/ Igazából szerelem (ami a dalválasztásommal ellentétben éppen pont karácsonyi témájú), akárhányszor meg tudom nézni, és mindig kikapcsol, elvarázsol. Életszerű történetek, bájos, jól kidolgozott forgatókönyv, szerethető karakterek, nagyon eredeti angol humor, és mindez karácsonyi kontextusban. Szerintem remekmű a maga nemében, de nagyon kíváncsi lennék a Ti kedvencetekre is! Írjátok meg kommentben légyszí, mielőtt elrongyolom a Love Actually VHS-emet.

Karácsonyi dekoráció

christmas-tree-near-fireplace_0.jpg

Adventi koszorú, grincsfa, kopogtató, ablakmatrica, gyertyatartó, bojtos zokni a kandallóra (esetenként a fűtéscsőre) aggatva, bármi, ami tetszik Neked, függetlenül az aktuális trendektől, divattól, agyonhájpolt idétlenségektől; függetlenül a barátaid, vagy a szüleid ízlésficamától ízlésvilágától. Ami Neked szép.

Forralt bor illatú párologtató

923990_altpic_1.jpg

De lehet szegfűszeges, gyöngyvirágos, mandulás, fenyőillatú is. A szaglás az érzékelés fontos pillére, ezért szánj egy kis időt a megfelelő olaj/ füstölő kiválasztására. Meglátod, milyen klassz hangulatod lesz tőle!

Mikulásvirág

1543323588-lrg.jpg

Nincs karácsony mikulásvirág nélkül! A piros a legünnepibb, pláne, ha piros kaspóba is gyömöszölöd, és ha még kis karácsonyfa díszekkel is teleaggatod, akkor biztosan a szobád éke lesz!

Karácsonyi vásár

termalfurdo_advent_5_1.jpg

Nyomás vásározni! Várd meg, míg elkezd sötétedni, kapd fel a bélelt bakancsod, a legmelegebb kesztyűd, dobj fel egy pompomos sapit, és uzsgyi a Vörösmarty térre korzózni! Kapaszkodj gyorsan egy bögre forró puncsba, és vesd bele magad a hangulatos, karácsonyi forgatagba!

Karácsonyi puncs

edsimonsmithchristm_406946a.jpg

Ezzel el is érkeztünk az utolsó ponthoz, ami nem más, mint a puncs. Többféle íz közül választhatsz, tavaly nálam a befutó a madártejes puncs volt, de ez is ízlés kérdése. Vendégváráshoz is remek tipp, és gyakorlatilag bármivel ízesítheted, amivel csak szeretnéd (ha elég fogy belőle, már úgyis mindegy)...;)) 

 

 

Hol a karácsonyi giccs határa?

Hol a karácsonyi giccs határa?

Hol a karácsonyi giccs határa?

Hol a giccs alsó határa? Mi az, ami még pont szép, és mi az, ami már gáz? Mi az, ami ünnepi, és mi az, ami csicsás? Mi nyalja az ízléstelenség határát, mi fér még pont bele, mi csúszik át, mi ciki, (mi cuki- bocs, muszáj volt), mitől lábad könnybe a szemed, és mi az, ami már konkrétan csípi? Összeszedtünk Nektek néhány szemléletes példát.

1. Hógömb

Nehéz, de ki lehet fogni kedves, bájos, édes, helyes konstrukciókat, de valamit azért szögezzünk le. A hógömb elsődleges skillje (amivel egy valamire való hógömb az önéletrajzát bold comic sans betűtípussal indítja; amire a legbüszkébb, ami felmenőkön át öröklődik, ami hagyomány, ami életfeladat és cél): Ő GICCS. Ez a dolga, erre hivatott, ezt tudja, de ezt hozza is szívesen, bármikor.

untitled_design.jpg

2. Adventi koszorú

Sokkal megengedőbb, kevésbé egzakt vonal, mint a hógömb, de azért a példa kedvéért találtunk Nektek egy igazán rettenetes példányt. Szép dolog ez a csináld magad őrület, és valóban van egy rakás holmi, ami sokkal személyesebb, bensőségesebb, értékesebb, ha magad készíted. De ha adventi koszorú gyártására szánod magad, akkor készítsd szívvel-lélekkel, odaadással, jókedvvel, ne pedig csukott szemmel, háttal ülve, bilinccsel a csuklódon, holtan. És ne tedd alá a nagyi terítőjét, KÉRLEK, NE TEDD ALÁ A NAGYI TERÍTŐJÉT. #ezjólesett.

koszoru.png

3. Grincsfa

Ha grincsfára montírozod Grincs portréját, az kicsit szájbarágós, nem? Illetve, értem én, hogy lóbaszó díszből kevesebb kell, így hamarabb kész a produktum, de azért na. Nálunk az első kép a befutó, bár a szuicid kislány azért ott is kicsit groteszk. 

gr.png

+1. Karácsonyi fények

Behúztalak a csőbe, ebben ugyanis nem tud lenni túlkapás (nem tud túlkapás lenni, nem túlkapás tud lenni, lenni nem túlkapás tud), szóval egyszerűen kell, kell mindenhova, bármilyen színben és mennyiségben. Sok, még több és rengeteg, amit csak egy erőmű elbír. Miért? Mert elvarázsolja a gyermekeket és gyermekké varázsolja a felnőtteket. Mert meseországba röpít.

feny.png

2018/12/08 : VirágDealer 10 komment
Adventi koszorú - másként

Adventi koszorú - másként

Adventi koszorú - másként

Az adventi koszorú definíciója meglehetősen egyszerű: négy gyertya van benne, és nem gyorsul 3 másodperc alatt 100-ra. De miért is akarom én definiálni az adventi koszorút? A válasz egyszerű: azért, hogy lássátok, milyen sokféle lehet! 

Mindannyiunknak más az ízlése, más színek- és más formák dobbantják meg a szívünket. Van, akinek a klasszikus stílus jön be, mások a modern, a vintage, a retro, vagy épp a minimál felé húznak inkább. Kinek a fém, kinek a vas, az üveg, a fenyő, a magyal, a fonal... Igen, a fonal! Extrém cuki kopogtatót, adventi koszorút, bögrepizsit, stb-t lehet ám kötni, horgolni!

Ha pedig közeleg az ünnep, akkor igyekszünk olyan dekorációt beszerezni, ami passzol a lakásba, illik a bútorokhoz, a hangulathoz; esetleg nem pont ugyanaz, mint tavaly...

Ebben a szellemben gyűjtögettünk nektek néhány rendhagyó adventi koszorút és kopogtatót. Nézegessétek, mazsolázzatok, gyűjtsetek inspirációt! Ha van kedvetek, magatok is elkészíthetitek, de ha gondoljátok, mi is összeállítjuk Nektek bármelyiket! 

bf395df8bb26d27d58506ee172c4c8b9--indoor-wreath-styrofoam-ball.jpg

blog_advent4.jpg

c-r8791470_27515_20171114_38776.jpg

crochet-patterns-christmas-rustic-knitted-wreath-christmas-diy-advent-wreath.jpg

diy-advent-wreath-from-copper-pipe.jpg

diy-advent-wreath-ideas-simple-design-knitted-scarf-white-candles.jpg

diy-advent-wreath9.jpg

diy-branch-and-moss-advent-wreath.jpg

diy_simple_advent_wreath.jpg

08034274_lhomokczephtgd-b.jpg

1849937.jpg

2011-10-12.jpg

234176df428993803c29ca19e3ae1e82.jpg

advent-wreath-diy.jpg

advent16_1.jpg

adventidiszn.jpg

adventkranz.jpg

adventskranz_4-520x400.jpg

Grincsfa: megosztóbb, mint Puzsér

Grincsfa: megosztóbb, mint Puzsér

Grincsfa: megosztóbb, mint Puzsér

De tényleg. A grincsfa két táborra osztja az embereket, illetve inkább két olyan halmazra, amelyeknek ebben a dimenzióban nincs metszete. Az egyik oldalon azok állnak, akik majd’ megvesznek a manósipka-formát idéző stilizált fenyőcukiságért, míg a másik tábor vérrel és verítékkel küzd ellene. A különféle virágkötészet-, illetve dekorációs témájú Facebook csoportokban bőven felülreprezentált azoknak a magasan kvalifikált önjelölt filozófusoknak a száma, akik nem átallják körömágyuk szakadtáig bizonygatni, hogy a Grincsfa e világon minden rossz okozója. Nem rejtem véka alá; nem értek egyet velük. A Grincsfa szerintem eredeti, jópofa, kedves, bájos modern újítás, ezért szerintem kár olyan nyakatekert ideológiát erőltetnünk rá, ami a legszebb szóval is: badarság.

Útmutató a pokolba 

Ez az egyik kedvenc tézisem: a grincsfa lefelé konyuló csúcsába a legkreatívabb, legfrusztráltabb és legelszántabb félregondolkodók egyszerűen iránytűt látnak, ami a pokol legmélyebb bugyra felé mutat. Vallják, hogy a mennyország felé ájtatosan pislogó, hagyományos karácsonyfával ellentétben a grincsfa gyakorlatilag nem más, mint a jogar Lucifer kezében.

A rabság szimbóluma

Ez a remek axióma bitorolja a balgaság-dobogó második helyét. Tárgya, hogy a drótokkal, szalagokkal összefogott, összekötött tuja-, fenyő-, zanót-, vagy leylandi cipruságak maguk a remény rabjai. Bekólázott jegesmackók ezekben a pillanatokban is empirikus eszközöket alkalmazva vizsgálják a prizonizációs folyamatokat a Grincsfa fedőnévvel ellátott kontrollcsoporton.

Amerikai divathóbort

Ehhez csak annyit fűznék hozzá, hogy a karácsonyt azért mégsem ünnepelhetjük József-nap előtt duggatott fokhagymával. Mondjuk de, csak legyen elég pálinka…

Tehát, a Grincsfa…

 

Vagy tetszik Neked, vagy nem. Nekem tetszik, mert bármilyen stílusú lakást, üzlethelyiséget, várótermet, rendelőt, hivatalt, mézeskalácsházat képes feldobni bohókás megjelenésével. Mert kedvedre díszítheted termésekkel, boával, gömbökkel, harangokkal, csengettyűkkel, angyalkával, izzóval… Mert ha a karácsonyfát a nappaliba állítod, akkor egy színben harmonizáló (vagy nem harmonizáló) grincsfával összejézuskázhatod a hálószobát, a konyhát, vagy az előszobát. Mert állíthatsz kicsi grincset, nagy grincset, asztali grincset, plafonig érő grincset, bármilyen grincset. Én anyukámtól tavaly éjfekete grincsfát kaptam (személyes kedvenc), és egyszerűen imádtam!

Íme pár inspiráció Neked, ha pedig profi grincsfára vágysz, akkor látogass el üzletünkbe, és válogass kedvedre!

3-2.jpg

4008b3b887e594fb197a4cd9d7539abf.jpg

90f3f2e4f759754843fde218379a620e.jpg

grincs.jpg

grincs1.jpg

grincs2.jpg

grincs3.jpg

grincsfa_pici.jpg

 

 

Hajlamos vagy túlöntözni a növényeid?

Hajlamos vagy túlöntözni a növényeid?

Hajlamos vagy túlöntözni a növényeid?

Kedveled a növényeket, de azok közé a túlgondoskodók közé tartozol, akik önkéntelenül is addig öntözik a virágaikat, mígnem azok elpusztulnak? A pokolhoz vezető út is jó szándékkal van kikövezve —tarja a méltán híres mondás, és ez a növénytartás területén sincs másként. Tudjuk, hogy a buzgóság és a felelősség vezérel, de hidd el, a legtöbb növény nem kedveli a jacuzzit.

Válassz olyan növényt, ami viszont meghálálja

 

Így nem kell majd amiatt aggódnod, hogy hol a deadline, amikor még épp elviseli a lelkesen rálocsolt 50 liter vizet. Ilyen például a vízipálma, amit lakásban és kertben egyaránt tarthatsz!

A vízipálmát egyszerűen lehetetlen túlöntözni, sőt! Minden cseppért külön hálás, ha pedig ezek a cseppek sűrű egymásutánja dézsából éri, akkor a legboldogabb. Lakásban hatalmas, vízzel teli kaspóban, párás levegőn, esetleg a fürdőszobában remekül érzi majd magát, de az sem lesz ellenére, ha kertbe ülteted, valami kellemesen dágványos, mocsaras, humuszos talajba. Ha van rá lehetőséged, ültesd csoportosan, és a buja növényzet mediterrán hangulatot idéz majd neked.

macskafu_oth_20938-1_vbig.jpg

Plusz érv a vízipálma mellett, hogy lakásban tartva páratlan szimbiózisban él a macskáddal. Ugyanis a macska elidegeníthetetlen, olthatatlan vonzalmat érez iránta, aminek több oka is van. Egyrészt a vízipálma leveleinek máshoz nem fogható ízvilága páratlan gasztrogyönyörrel kecsegteti őt, másrészt pedig ezek a levelek tele vannak természetes növényi rostokkal, klorofillal, vitaminokkal és ásványi anyagokkal, továbbá megkönnyítik a tusolás közben lenyelt szőrbolyhok kiürülését is.

Amiatt pedig ne aggódj, hogy időnként a macska megcsócsál, lerág, vagy letép egy-egy levelet, vagy ágat, ugyanis ha gondosan locsolgatod a pálmád, zavarba ejtő gyorsasággal fog újat növeszteni.

Egy dologra azonban nem árt odafigyelned a lakásban tartott vízipálma esetén. Az alsó szomszéd lelki békéjét szem előtt tartva azért próbáld kontrollálni a vízmennyiséget.

A töklápás mítosza

A töklápás mítosza

A töklápás mítosza

Kevesen tudják, de a töklámpás legendája eredetileg Írországhoz köthető. A mendemonda szerint volt ugyanis egy Jack O'Lantern nevű részeges kovácsmester, aki nem élt épp példás életet. Egy borongós téli napon pedig meglátogatta őt az ördög...

Az ördög meglehetősen lényegre törő stílusban közölte Jackkel a szándékát: Látogatása célja nem más, mint hogy magával vigye Jacket a pokolba. Azonban, tudván, hogy főhősünk nem veti meg a szeszt, felajánlotta, hogy az utolsó slukk jogán még lehúzhatnak egy felest kettecskén. Jacknek azonban -érthető módon- nem volt épp kedve ad hoc felhagyni földi életével (és az azzal járó pajzánsággal, bujasággal, dorbézzal, mulatozással); ravasz, agyafúrt ember lévén cselt eszelt ki.

Felküldte az ördögöt egy almafára, hogy a kedves gesztusért cserébe válasszon magának egy szépen mosolygó almát (tiszta Hófehérke), az ördög pedig SEJ boldogan igyekezett is fölfelé a fa törzsén (mondjuk Hófehérkének legalább nem kellett atletizálni egy starkingért)... Mihelyst az ördög elég magasra ért, Jack egy keresztet vésett a fa törzsébe. Tette ezt azért, mert tudta, hogy az ördög úgy fél a kereszttől, mint a vámpír nagymamája a horgolótűtől.

A furfangos Jack el is érte a célját: az ördög könyörögni kezdett, hogy engedje le a fáról... Cserébe Jack megígértette vele, hogy ha leengedi, meghagyja az életét, sőt, még azt is megakadályozza, hogy halála utána a kénköves pokolban kelljen égnie.

bn-hf339_cmofir_g_20150303141625.jpg

Ebben meg is egyeztek, win-win, gondolná az olvasó. Azonban a ördög éktelen haragra gerjedt, és Jack lelkét a menny és a pokol közé száműzte az idők végezetéig. Ezúttal tehát Jack kezdte kérlelni az ördögöt, hogy legalább fényt adjon neki, ne kelljen teljes sötétségben rostokolnia... Az ördög megszánta, és elé penderített egy izzó fadarabot, melyet Jack egy kivájt takarmányrépa belsejébe erőltetve olyan lámpát eszkábált, amit még a svédek is megirigyelnének.

Hogy lett a takarmányrépából sütőtök? Ezt kérdezzük meg amerikai honfitársainktól, akik az utóbbi néhány évben kicsit alakítottak a mesén...

Szerző: VirágDealer.hu

Forrás: Wikipédia

 

 

Különleges kaspóra vágysz?

Különleges kaspóra vágysz?

Különleges kaspóra vágysz?

Gyűjtöttünk Neked párat, amit egyszerűen imádni fogsz! Ha érzel magadban elegendő kreativitást, akkor ugorj be egy hobby boltba, és vásárolj pár cuccot, amivel kedvedre dekorálhatsz. Személyesebb, kedvesebb, egyedibb lesz a végeredmény, ha hobby bolt helyett körülnézel otthon a fiókokban, és saját emléktárgyakkal, kagylókkal, textillel, kövekkel, termésekkel, kavicsokkal, esetleg textillel dekorálsz. Ha mégis a profi (gyári) kivitelre szavazol, akkor gyere el, és nézz körül nálunk! Ami van, az eladó, ami nincs, azt beszerezzük Neked!

Üzleteink címe:

V. kerület, Múzeum krt. 35.

XX. kerület, Mártírok útja 205.

111625054_file1876358_1236255021gorshok3.jpg

cserep.jpg

cserepe8d70350-c3c4-4c8d-b5cb-766fab50c962.jpg

kaspo_1.jpg

kaspotarto-7.jpg

kincsesladika-suculentasminhasblogspotcombr.jpeg

novenydecor3.jpg

pots-cass-s-jardins-miniatures-feeriques-13.jpg

teascsesze-kert-apartmenttherycom.JPEG

FÉRFIAKNAK VIRÁGOT?

FÉRFIAKNAK VIRÁGOT?

FÉRFIAKNAK VIRÁGOT?

Ez most komoly? De hogyan, miért, kinek és milyen alkalomra? Mit fog hozzá szólni? Nem érti majd félre? Egyáltalán; fogja gondozni, locsolgatni, ápolni? Ne csináljátok már, férfiaknak nem ajándékozhatunk virágot...!

De igen.

 

Persze nem állítjuk, hogy ez a gesztus megszokott, vagy épp mindennapi, de sem a törvény, sem pedig az etikett nem tiltja, hogy férfinak virágot adjunk. A lényeg, hogy az ajándékozott őszintén örüljön (és adott esetben ne okozzon neki problémát, nyűgöt a növény gondozása).

Ha belegondolsz, van néhány alkalom, amikor gond nélkül lepsz meg egy pasit egy csokor-, vagy cserép virággal. Ilyen például a ballagás (hogy nézne ki a ballagó fiú diák üres kézzel?), vagy a pedagógusnap, de idesorolhatunk néhány közös, családi ünnepet is. Érdekes különben, hogy idősebb férfiaknak (nagybátyánknak, nagypapánknak) szívesebben nyújtunk át egy csokrot, mint egy igazi macsónak... Pedig ha a macsó mellkasában érző szív lüktet, akkor ő is örülne ám neki!

Milyen virágot adjunk egy férfinak?

 

Megfordítom, lássuk, milyet ne: rózsát, tulipánt, orchideát semmiképp (hacsak nem orchidea-fanatikus, vagy rózsamániás). Semmit, ami nőiességet sugall. És felejtsük el a csicsás dekorációt is, úgy mint szívecske, galambocska, szalagocska, stb. Ha férfinak szeretnél virágot ajándékozni, akkor törekedj rá, hogy maszkulin jellegűt válassz. Fontos továbbá, hogy a virágot ne ajándék helyett, hanem ajándék (egy üveg ital egy doboz szivar, stb.) mellé add. 

Légy kreatív

Ha ismered a pasit, akkor biztosan tudod, hogy mi a hobbija, mivel tölti szívesen a szabadidejét. A biciklizés szerelmeseinek a cserép köré fonhatsz egy biciklilakatot, vagy ráerősíthetsz egy biciklilámpát (ez különösen jópofa, ha sötétben adod át). Sportolóknak átnyújthatod a csokrot egy szuper kulacsban. Pecások kaphatják fityegő csalival, informatikusok pendrive-val. Gyakorlatilag bármilyen apróbb tárggyal lehet díszíteni, amitől személyessé válik, és mosolyt csal a célszemély arcára :)

Akár ötletekre van szükséged, akár a megvalósításban kérnél segítséget, a VirágDealerre mindenben számíthatsz!

Íme néhány vágott- és cserepes növény, amivel nem lőhetsz mellé.

1239915222.jpg

Papagájvirág

 

celosia_argentea_var_plumosa.jpg

Kakastaréj

 

kala.jpg

Kála

 

agglegenypalma.png

Agglegénypálma

 

fodrospalma.jpg

Fodrospálma

 

illatos_sarkanyfa.jpg

Illatos sárkányfa

 

saanyosnyelv.jpg

Anyósnyelv

 

Ezeket ültesd ősszel

Ezeket ültesd ősszel

Ezeket ültesd ősszel

Bár a nyárnak vége, azért nem feltétlenül kell magunkra zárnunk a lakás ajtaját, és bárgyú sorozatokkal múlatni a hétvégi délutánokat. Akik a forró hónapokban élvezték a kertészkedést, azok számára van egy jó hírünk: az ősz beköszöntével is folytathatják az ültetést! Íme az az 5 kedves, bájos növény, amelyeket szeptember-október környékén célszerű elültetnünk:

Jácint

1_original.jpg

 

Tulipán

tulipa_paulmccartney-1024x740-1024x740.jpg

 

Nárcisz

b48f2c03bbd159814922841bfb3fe7d7_xl.jpg

 

Gyöngyike

638d59a2dfeb75e9ffd876b6e7fc5ab3_w758.jpg

 

Krókusz

crocus2.jpg

Igaz a mondás, mely szerint ősszel a hagymásokat akkor ültessük, amikor a gyermekek megkezdik az iskolát, és akkor vigyük be, amikor vége a tanításnak. Az ültetéshez remek, műanyag hagymaültető kosárkákhoz juthatunk a virágüzletekben. Ezek a kosarak képesek megóvni a növényeket, így elsősorban azoknak ajánljuk, akiknek a kertjében hemzsegnek a kártevők. Fontos érv továbbá az ültetőkosár mellett, hogy nyáron nem kell egyenként kiásni a hagymákat; csak fogjuk a kosárkánkat, és egyszerre több növényt is bevihetünk. Ha úgy döntünk, hogy kosárba ültetjük a jácintot, akkor azonban ügyeljünk rá, hogy azonos színűek kerüljenek egymás mellé, különben jövőre azt vesszük észre, hogy elfajzott a színük (vagyis az egymás mellé ültetett sárga és piros jácintok helyett narancsszínű virágokat kapunk- komolyan)!

A nyáron virágzó hagymákat is ezekben a hónapokban érdemes bevinnünk, hogy megóvjuk őket a közeledő hidegtől. Ha tehetjük, válasszunk sötét, száraz, hűvös helyet a teleltetéshez.

 

7+1 igéző őszi dekoráció

7+1 igéző őszi dekoráció

7+1 igéző őszi dekoráció

Ősszel a természet varázslatos színekben pompázik; az egyre száradó levelek csodálatos színorgiával vonják magunkra a figyelmünket. Jó érzés nézelődni az erdőben, a tisztáson, a hegyekben. Kellemes sétákat tehetünk a szabadban, és miközben végre nem olvad ránk a forrónaci, és nem folyik a szánkba az izzadságtól az alapozónk- gyönyörű faleveleket, terméseket, bogyókat gyűjthetünk, amelyekből káprázatos őszi dekorációt készíthetünk. Egyedül, a kedvesünkkel, a gyerkőccel; saját részre, vagy ajándékba...

Mire lesz szükségünk a DIY őszi dekorációhoz?1.jpg

  • Mindenre, amiért örömmel lehajolsz egy kellemes séta közben. Csonthéjasok, makk, gesztenye, száraz falevelek, gyakorlatilag bármiből lehet alkotni, ami őszi, színes, természetes.
  • Semmire, ami komoly befektetést igényel Tőled. Az őszi dekoráció lényege, hogy a természetet csempészed az otthonodba.
  • A fantáziádra, a kreativitásodra, a jókedvedre, és egy kis időre.
  • Nézz körül a fiókban, vagy a fészerben; ragasztó olló, dunsztos üvegek, tálak; minden és bármi, amit szívesen használnál.

7.jpg

1. Tölts meg egy átlátszó üvegvázát, vagy mécsestartót makkal

Ez tényleg nem bonyolult, és csak néhány szimpatikus, formás termésre lesz szükséged hozzá. Pillanatok alatt megvan, és jól mutat az ablakpárkányon, konyhaasztalon, a TV mellett, vagy esetleg a polcon.

 

 

2. Kopogtató szárazvirágból

20150926csodaszep-oszi-dekoraciok-egyszeruen-otthon1.jpgwieniec-3.jpg

Ehhez azért szükséged lesz egy fél délelőttre, és nem ígérjük, hogy nem kell utána porszívóznod, de ha azt szeretnéd, hogy az őszi dekorációd minél többen lássák, akkor bátran készíthetsz kopogtatót is. Kiváló első impulzus a vendégeid számára, mielőtt belépnek a lakásodba,és a postás napját is feldobhatod vele ;)

3. Színes dísztök


tokdekoracio4.JPGAmi azt illeti, ez sem igényel kézügyességet. Kisebb, nagyobb, különböző formájú dísztökökhöz pedig ebben a hónapban szinte bárhol hozzájuthatsz: a piacon, a zöldségesnél, vagy megvásárolhatod párszáz forintért valamelyik virágboltunkban is. Ha megvan, akkor már csak egy fonott kosárkára, és valami töltelékanyagra lesz szükséged. Erre kiválóan alkalmas lehet a natúr, környezetbarát fagyapot. Ha tök-beszerző útra indulsz, akkor bátran válaszd a legkülönlegesebb darabokat, így biztosan mindenki szemem megakad majd rajtuk!

 

4. Tobozok felfűzve3.jpg

Ez sem kifejezetten bonyolult sztori, és szuper közös program kisgyerekkel is. Válasszátok ki, hogy melyik üveget, vázát szeretnétek őszi toboz-pompába öltöztetni, aztán keressetek egy megfelelő színű madzagot, és szedjetek pár tobozt, amit a madzagra fűzve felköthettek. Nem muszáj ám konyhai edényeket díszíteni, ha több tobozt fűztök egymás mellé, akkor akár az ablakra is felakaszthatjátok girlandként.

5. Gyertya, gyertya és gyertya

A legegyszerűbb, fehér színű gyertya is fantasztikusan mutat a megfelelő kontextusban. Csak arra vigyázz, hogy az így készülő dekor ne legyen tűzveszélyes!

6.jpg

img_57f372e5af851.jpeg

6. Száraz kompozíció

Színes szárazágak, falevelek, bogyók, termések, makk- bármi, ami kellemes hangulattal és jókedvvel tölt el egy hűvös őszi szombat délelőtt.

osz_1.jpg

7. Fonott kosárka

diszkosar-700-525.jpgKisgyerekkel kötelező, hiszen ezentúl bármit is gyűjt a csemete, bármivel is tömi tele a zsebét, bármilyen termést, követ hoz haza Apának, vagy Anyának, annak máris megvan a helye. Gyűjtögessetek őszi kincseket; gesztenyét, bogyókat, tobozt, vagy épp szárított fűszernövénykéket, és folyamatosan egy új élménnyel, emlékkel frissül majd az összkép!

+1 Ha valami profira vágysz

Akkor pedig egy percig sem habozz ellátogatni valamelyik üzletünkbe, ahol kedvedre válogathatsz, vagy saját elképzeléseid szerint rendelheted meg új lakásdíszed!

www.viragdealer.hu